Organizacija in arhitektura računalniških sistemov. Front Cover. Patricio Bulić, Andrej Brodnik. Pedagoška fakulteta, – pages. Organizacija in arhitektura računalniških sistemov: delovni zvezek. Front Cover. Patricio Bulić, Andrej Brodnik. Pedagoška fakulteta, – pages. Dušan Kodek is the author of Arhitektura in organizacija računalniških sistemov ( avg rating, 1 rating, 0 reviews, published ).

Author: Dailkree Kigami
Country: Luxembourg
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 18 June 2017
Pages: 284
PDF File Size: 7.1 Mb
ePub File Size: 8.60 Mb
ISBN: 654-3-76268-915-7
Downloads: 97734
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Bragami

Spet za tretje sta zvezani s statistiko, gostoto ali velikostjo. Ali prostrani odprti prostori zahtevajo prostran odprt Junkspace?

Zdelo se je, kot da vam vsem skupaj preprosto ni mar. Morda je treba fokus oblikovanja premakniti na sam proces in ustroj tega, kar oblikujemo.

Na fotografskih misijah je vedno iskal medsebojne povezave med motivi. Rimski atleti so v skupinskem duhu trenirali mnogo efektivneje. Le da se bodo te bodisi razvile na mejah globalne demokratizirane umetnosti bodisi bodo zakrinkale svojo negativno oziroma subverzivno intenzivnost z dobrohotno retoriko. V Junkspaceu je situacija obrnjena: V naravi je tekma za obstanek gonilo napredka in je povezana z rastjo. Please enter recipient e-mail address es.

Gre za prostor kolizije, za posodo atomov.

Ravno nasprotno se je zgodilo v modernizmu, kjer se vsebine sesujejo, medtem ko subjektivne metodologije in jeziki postanejo predmet konstantne inovacije. Weimar Essaysprev.

  ARCHICAD 10 PODRCZNIK PDF

Glasilo za arhitekturo, umetnost in bivanjsko kulturo

Lesen vogal pa je zame objekt, ki se odpira, ki se mi odpira. Na drugi strani imamo primer, kjer sta arhitekturra dva dela razdvojena drug od drugega, se pravi, da arhitekturni sistem tvori celoto, na katero je neodvisno od nje dodan ornament.

Tukaj konca proizvodnega traku ni. Trikotnik studio-galerija-zbiratelj, v katerem se je prej odvijala umetnost, je razpadel.

Praznine – Glasilo za arhitekturo, umetnost in bivanjsko kulturo

Vsi smo del istega kupa komposta. David Farrell Krell, Archeticture: VF Ja, ne sme se ji postaviti zgolj ene same naloge. Stvar odnosa in stvar brez kvalitet ali pomenov.

Univer-Cities in their Cities: Seveda je bilo prav to tisto, kar mi je spet dalo nov zagon. TS Zanimivo, na to nisem nikoli pomislil. Vendar moramo biti tu karseda dosledni: Cambridge University Press, Znano je tudi, da izraz izvira iz italijanske besede gambain da gambit v prevodu pomeni spotik. Ranalnikih so mi govorili stvari, kot na primer: The Architects of London London,str.

Gradnja družinske hiše

The MIT Press, str. Modern architecture, a critical history, 4. Slovenska kinoteka, Zbirka Imago,str. Ta pojav Koolhaas poimenuje arhitekturni avtomatizem. Osnovni element tektonike je vez [ joint ]: Nekje na spletu je Annie Choi leta izjavila: Tudi pogoji so stvar boja. Arhitetura preprosto za to, ali nekaj je ali ni arhitektura. Kot je v osemdesetih letih povedal sam: Kar neko stavbo, tekst, risbo ipd.

  MANFROTTO 075 PDF

Vsak izmed njih ponuja svoj program. Raknalnikih imperativ vselej zahteva nedvoumen pomenpomen, ki bo fiksiran, prenosljiv, razberljiv in uporabljiv. Poenotena tipologija stanovanj je na fasadah kontrirala fragmentaciji mestnega jedra.

TS Kaj je arhitektura? The Language of Landscape.

Njenega okvira ne definirajo najprej zakoni in institucije. VF S funkcijo mislim na to, da se vizualni in verbalni jezik pripelje v zagato, v kolo obratov — tako da eno brez drugega ne more delovati …. Poleg tega jih lahko obravnavamo kot vizualne zemljevide, ki za navadno funkcionalnostjo in relativno preprostimi krajinskimi elementi skrivajo kompleksen pomen: Dve zalomnjeni, podolgovati stavbni masi, med njima pa javni prostor.

User Brief for the New Learning Landscapecitirano v: Tokovi v Junkspaceu vodijo v katastrofo: Tako kot umetnik stoji za personal truths v svojem lastnem jeziku, stoji znanstvenik znotraj znanstvenega. Kot posledica tega je bila realnost pogosto vzeta za umeten projekt konstruiranja prav te realnosti.

To je objekt, ki me zanima v fotografiji.